Elérhetőség

Cím: 2117, Isaszeg-Öreghegy 4893/16 hrsz.
+47° 30' 26.10", +19° 22' 39.15" (47.507251, 19.377542)
Székhely: Woukie Bt. 1171 Bp. Peregi u.13.
Adószám:20766630-2-42
Számlaszám: K&H bank 10401921-50495554-51481004

kkriston1@gmail.com
0620/4359428

2009. szeptember 24., csütörtök

DIDYMOS

Bemutatom először is a német céget, az ottani üzletet és a kínálatukat.
Mintegy 50-féle modellből választhatunk, szebbnél szebb minták és anyagok közül.
Mindez nálam is kapható, viszonylag rövid (kb. 1 hét) határidővel tudom hozni a kendőket.

http://www.didymos.de/

Magyarra nem szeretném az egészet lefordítani, de nagy vonalakban a következőket olvashatjátok ott:

1972-ben alapította Erika Hoffmann Németországban a Didymos céget. Ekkor ugyanis ikrei hordozására "kényszerült", s úgy tartotta, ez más édesanyának is segítséget tudna nyújtani, hogy gyermeke boldog és kiegyensúlyozott lehessen.

Sok kötési módot dolgozott ki az elmúlt 35 évben, ebben az anyatársak is részt vettek, s mára optimális tartást biztosító hordozási pózok léteznek, elöl, csípőn és háton egyaránt.

A Didymos GmbH. különféle alapanyagokból szövi a kendőket, mind biotermesztésből származó növényi ill. állati fonalból.

Pamut: a kendők többsége ebből a textíliákhoz használatos növényi fonalból van, a szövésnek köszönhetően rugalmas, puha és ugyanakkor erős anyag.
Len: vastagabb és erősebb a pamutnál, nagyobb súlyú gyermek hordozására alkalmasabb, az egyenletesebb súlyelosztásnak köszönhetően. A len sajátságos tulajdonságai (nyáron hűvös, szellős) igen vonzóvá teszik ezt a típusú kendőt a piacon. Általában 40-50%-os lentartalmú hordozókendőket szőnek Ludwigsburgban.
Kender: szintén nagyon erős, strapabíró anyag, kissé vékonyabb mint a len. 40%-os kendertartalmú kendőt csak natúr változatban lehet kapni a Didymosnál.
Kapok: egy új anyag, különleges tapintású fonalat fonnak egy fafajta puha, vattás terméséből. Egy vékony viaszréteg vonja be az alapanyagot, ezért nehéz feldolgozni. Viszont a végeredmény meglepő: selymes tapintású kendőket készítettek. Eegyelőre 2 modell létezik [wellen Japura és szürke Millefiroi)
Selyem: állati eredetű fonalból 30%-os kevert szállal szövik ezeket az exkluziv modelleket. Limitált szériában gyártják, többnyire igen borsos áron. De a tapintása mesés!
Gyapjú: Télen különösen jól jön egy gyapjas kendő, amit 30-40 %-os kevertszállal készít a cég. Leginkább indio kendőket, de a limitált modellek között volak már csíkos és jaquard mintás kendők is.
Kasmír: a kasmír a Didymos gyár legpuhább, legfinomabb, legizgalmasabb anyaga, elég ritka ilyen kendőt vásárolni és nagyon drágán juthatunk hozzá. Gyapjúval, selyemmel és természetesen pamuttal keverve alkotják a remekműveket.


Említettem már a három-féle Didymos szövésű kendőket.
Léteznek eszerint CSÍKOS, INDIO és JAQUARD kendők. A csíkosok keresztsávoly szövésűek, a két utolsó ugyanolyan technikával (jaquard szövés) készül, mégis szembeötlő a különbség. Az indio mintája ugyanis egyedi, meghatározó. A jaquard mintás kendők pedig szép színesek, vékonyabbak és finom-puha tapintásúak.

Alább csatolok néhány képet az aktuális modellekről, jelenlegi sztenderd tipusokról és a limitált Didykről is. A készlet most 20 db kendőből áll.

Akciós képek később következnek :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése